Här kommer mer sommarbilder från mina planteringar.
Ute i trädgården
En nyplockad sommarbukett
Syrener
Mera blommor
Mynta
Mera syrener
Mera...
...
03 juni 2007
Sommmaren är här
På fredag är det skolavslutning och liljekonvaljerna och syrenerna blommar för fullt. Jag njuter....
Den blomstertid nu kommer
med lust och fägring stor.
Du nalkas, ljuva sommar,
då gräs och gröda gror.
Med blid och livlig värma
till allt som varit dött,
sig solens strålar närma,
och allt blir återfött.
Av Israel Kolmodin
(född 1643 död 1709, teolog. Inspirationen till psalmen Den blomstertid nu kommer fick han på en av sina vandringar på Gotland då han brukade passera Hångers källa.)
Lila syrener från trädgården
Den blomstertid nu kommer
med lust och fägring stor.
Du nalkas, ljuva sommar,
då gräs och gröda gror.
Med blid och livlig värma
till allt som varit dött,
sig solens strålar närma,
och allt blir återfött.
Av Israel Kolmodin
(född 1643 död 1709, teolog. Inspirationen till psalmen Den blomstertid nu kommer fick han på en av sina vandringar på Gotland då han brukade passera Hångers källa.)
Lila syrener från trädgården
Hjälp vad länge sedan det var jag bloggade. Men nu är jag tillbaks fit for blogging.
Förra veckan var jag till Stockholm med jobbet och passade på att njuta av en bit mat på http://www.lillapakistan.com/ Restaurangen ligger på Kungsholmen på S:T Eriksgatan 66.
Jag åt Nariel mushroom mutton: Lamm med färska chilifrukter i kokos sås smaksatt med koriander och lökfrästa champinjoner. Samt naan bröd och raita. Till dessert åt jag Adrak shorba auir ilaichi aiskrim: Kardemummaglass med ingefärsoppa och finrivna pistagenötter.
Mat och service var bra dock ganska små portioner. Jag visste inte vad Pakistansk mat var tidigare men det är ungefär detsamma som indisk mat vill jag påstå. Värt att prova om man befinner sig i huvudstaden.
Förra veckan var jag till Stockholm med jobbet och passade på att njuta av en bit mat på http://www.lillapakistan.com/ Restaurangen ligger på Kungsholmen på S:T Eriksgatan 66.
Jag åt Nariel mushroom mutton: Lamm med färska chilifrukter i kokos sås smaksatt med koriander och lökfrästa champinjoner. Samt naan bröd och raita. Till dessert åt jag Adrak shorba auir ilaichi aiskrim: Kardemummaglass med ingefärsoppa och finrivna pistagenötter.
Mat och service var bra dock ganska små portioner. Jag visste inte vad Pakistansk mat var tidigare men det är ungefär detsamma som indisk mat vill jag påstå. Värt att prova om man befinner sig i huvudstaden.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)