06 mars 2007

Måste bara visa den här bilden som jag knäppte i somras på en flaska mineralvatten. Hittade den när jag satt och drömde mig bort bland semesterbilderna. Jag tycker att den är helt underbar både vad gäller färg och den vackra etiketten. Bilden är tagen på en restaurang i Kotor, Montenegro. Nu blir jag sentimental. Till saken hör att just den här dagen var det vansinnigt hett. Hela Europa led av värmebölja till och med lilla Sverige. Så just det här vattnet smakade lika gott och underbart som flaskan utlovar.



Det är just sådana här dagar som är som varmast som vi brukar ägna oss åt fysiska aktiviteter. Den här dagen klättrade vi uppför San Giovannis fortress och belönades med den här vackra utsikten. Men vägen upp kantades av många flaskor vatten alla lika vackra, fast i plastflaskor.



Dagen efter Kotor åkte vi buss till närmsta staden där den enda järnvägen finns i Montenegro, den lilla staden Bar. I Bar åkte vi med tåget som skulle ta oss vidare till Belgrad, Serbien Vi åkte klockan 2 på eftermiddagen och var framme klockan 11 på kvällen. Det var en riktig mardröm svetten rann mer eller mindre hela vägen och den enda luftkonditioneringen som fanns var fönstren som var öppna i gångarna. Så ville man ha det någorlunda skönt fick man sticka ut huvudet genom fönstret och ha ögonen stängda för att slippa få in små fjäderfän. Fast sådan extrem svalka gav det inte då tåget inte gick fortare än att man hade kunnat joggat lite lätt vid sidan om. Det är lätt att glömma att kommunikationerna inte är så toppenbra ännu på Balkan, det var inte allt för länge sedan som det var krig där nere. Samtidigt är det just sådana här saker som gör att en resa blir ett minne för livet och ett äventyr som inte går att beskriva med ord, utan måste upplevas.
Fotpallen kom igår, det blev sådär. Skinnet på soffan är bekvämt nött medans fotpallens skinn är och ser betydligt nyare ut. Sedan är det olika fötter på soffan respektive fotpallen. Sambon tyckte att det blev kanon men där hade jag inte väntat mig annat. Favorit ställningen intogs med ett glas läsk i handen och den fotpallen kommer jag aldrig att få byta. Men så illa blev det inte jag tror det blir bättre när vi har nött in den lite.
 
Antal besökare totalt Antal besökare online