15 augusti 2007

2007-07-29 Hong Kong

Besöker Hong Kongs historiska museum. Det tar hela förmiddagen att titta på allt. Det är otroligt intressant från dåtid till nutid med uppbyggda historiska miljöer, filmer och utställningar. Det är lätt att få tiden att gå på sådana här museum. Konstruerat i Brittisk anda (dvs otroligt skickligt) med typiska miljöer och uppbyggda gator. Käkar lunch/middag på Hard Rock cafe magen står åt alla håll.

2007-07-28 Dinseyland Hong Kong

Disneyland behövs inte så mycket mer. Stämmningen på topp dock ett ganska litet Disneyland, det minsta jag varit på. Men mer än nöjd efter en hel dag tjoho tävlar i att skjuta monster med laserpistol. Det gäller att satsa hänger utanför vagnen...

2007-07-27 Hong Kong

Vaknar upp och är riktigt hängig kulmen av förkylningen. Men det är bara att bita ihop och stoppa i sig alvedon och näsdroppar. Laddar ryggsäcken med näsdukar och halstabletter. För idag ska vi till Victorias Peak, Hong Kongs star attraction.


The Peaktram tar oss upp på toppen. De var här som de välbärgade byggde sina sommarhus under 1800- talets glada dagar (om det nu var så glada dagar vet jag inte). På toppen är nämligen vädret svalare och inte lika varmt. Fast det var inte förrän 1888 som man kunde åka "tramen". Så innan dess blev de burna i gå stolar. Stackars bärare det krävdes 6 stycken för att de skulle orka hela vägen. Ser inte så brant ut på bilden för här är snart färden slut, men på vissa ställen lutade det vill jag lova.


Utsikt



Mera utsikt


Efter att ha beundrat utsikten ett tag går vi en promenad på 3 km runt hela toppen. Eftersom orken inte är på topp så tar det ganska lång tid att gå. Men vi blir belönade med vackra vyer.


...

På vägen tillbaks till Kowloon tar vi den berömda och romantiska Star ferry. Passagerarfärjan mellan Hong Kong Island och Kowloon. Enda fram till 1972 var det här det enda sättet att ta sig över via vattnet men sedan byggdes en tunnel.


Star ferry

Imorgon blir det Disneyland hela dagen...
 
Antal besökare totalt Antal besökare online