31 oktober 2007

Idag på jobbet kom jag och tänka på några rader som står i boken Alkemisten av Paulo Coelho. Ett citat som fastnade första gången jag läste boken.
"För henne var den ena dagen den andra lik, och när alla dagar blir likadana beror det på att man har slutat att se de goda saker som händer i ens liv varje gång solen går över himlen."
Det var några år sedan som jag läste den boken men den är riktigt bra. Annars kan jag tycka att noblepristagarnas böcker är tråkiga och svårlästa. Alkemisten handlar om herdepojken Santiago som följer sina drömmar. Man får följa honom i hans resa genom livet till Marocko vidare genom öknen och till Egypten. Han lär sig tolka och förstå tecknen som finns överallt i livet och lyssna till dem. Boken handlar om att följa sina drömmar och lyssna till sitt hjärta. Det kanske är något som man borde bli bättre på att följa sina drömmar och lyssna till sitt hjärta...För att man ska kunna finna skatten som väntar någonstans därborta... en del av oss finner den medans andra inte gör det.
 
Antal besökare totalt Antal besökare online