13 januari 2008

Många promenader blev det här strosar vi förbi Big Ben.


Big Ben är smeknamnet på klockan Great Bell of Westminster som ringer varje timme i tornet på Westminsterpalatset. Big Ben är är döpt efter Sir Benjamin Hall som var Chief Commissioner of Works när klockan göts 1856. Klocktornet innehåller även fyra mindre klockor som slår kvart i och kvart över, dessa spelar Händels, Messias.


Camden market är ett måste för den som tycker om att gå på marknad. Här finns det massor att shoppa, smycken, inredning, kläder, mat ja allt man kan tänka sig. Här har vi precis ätit lunch ute fastän det är mitt i vintern.




Det klassiska fotot...


Den klassiska taxin...


Och givetvis Buckingham Palace

Tack och hej från ett inte så regnigt London...(det regnade dock en hel kväll då mitt paraply blåste ut och in)
Eftersom en av mina favorit filmer är "Notting Hill" så passade vi givetvis på att ta en promenad i Notting Hill för att känna av atmosfären.



Synd att vädret var lite tråkigt men annars var det rätt mysigt att promenera efter Portobello Road.



Givetvis så var vi in i en och annan antikaffär. Tyvärr fick man inte fotografera inne i butiken. Men den var fylld till brädden av prylar jag lovar.



The travel bookshop är inte affären där William Thacker jobbade, men ideén till den fick de från den här affären. I Williams affär är det nu en möbelaffär och dit gick vi inte.



Bernie: What's the pay like in movies? I mean. Last movie. How much did you get paid?
Anna Scott: 15 million dollars.

The world wide guide to movie location är ett tips om man är intresserad av att gå i fotspåren av sin favorit film.

Lyssnar på just nu givetvis filmmusiken till filmen Ronan Keating är så bra...

William: I live in Notting Hill. You live in Beverly Hills. Everyone in the world knows who you are, my mother has trouble remembering my name.
Anna Scott: I'm also just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her.
Äntligen en lugn stund. Hela dagen har gått åt till att plocka undan julsaker och städa. Har till och med röjt undan lite i förrådet, så att vi ska få mer plats. Igår var vi på bio och såg "National treasure: Book of secrets", den var ok. Men hade det inte varit för J så hade vi nog hellre sett "Arn tempelriddaren" men den passar nog inte lika bra för en 12 åring. Så var den här helgen slut och imorgon är det måndag och inga adventsljusstakar eller stjärnor som lyser upp vägen.
 
Antal besökare totalt Antal besökare online