16 augusti 2007

Trevlig helg

Jag åker till Stockholm över helgen tillsammans med min sambo. Återkommer med det sista från Asien resan nästa vecka. Trevlig helg!

2007-08-01-2007-08-02 Hemresa

Hemresan går inte så smidigt. Väl på flygplatsen visar det sig att vårt plan är inställt. Efter mycket om och men med dålig information från KLM. Bokas vi in på en annan flight med ett annat flygbolag, via London. Heathrow är som vanligt värdelöst ingen service och med otrevlig personal. Men något annat hade jag inte väntat mig. Vi missar vår connecting flight men det visar sig att den flighten också har blivit försenat. Så vi kommer trots allt med rätt flight. Antagligen så har vårt bagage inte kommit med på London planet eftersom vi checkade in efter avgångstid. Men på Arlanda vid bagagebandet visar det sig att väskorna hann. För allra, allra först på bandet kommer det en röd och en blå ryggsäck, jippi. Sedan mycket trötta går vi till Rest and Fly, där vi bokat ett rum. För nu är klockan nästa 24.00 och det går inga fler tåg hem. Snipp snapp snut så var denna resa slut...

2007-07-31 Hong-Kong

Sista dagen på resan har kommit med stormsteg, snyft. Imorgon bär det av hemåt. Idag ägnar vi åt att göra så lite som möjligt shopping, åka Star ferry, fika och titta en sista gång på utsikten vid Avenue of Stars. Kinas svar på Hollywoods walk of fame (kinesiska superstjärnor, inte många man känner till men ett par stycken)
Vi besöker the Pacific coffee Company och dricker chillienos och äter kinamat.
By the way vill bara visa vilken sorts toalettt jag har fått använda under hela tiden i Kina. Dock inte i HK för här finns det western style.


Visst är den äcklig, toaletten en av många i Kina.


Kan inte avsluta med en sådan otrevlig bild. Utan det här är vad jag vill minnas av min semester.


Utsikten från Victorias Peak, Hong Kong


Nattmarknad i Peking


En skål med nudlar när man är som mest hungrig


Gammalt möter nytt. Skyskrapan och ett bostadshus. Inte alltid av godo.


Shanghai


No happy time that passes is never really gone if it leaves a lovely memory for looking back upon, Godnatt...

2007-07-30 Macau

Idag ska vi åka till Macau tar ca 60 minuter med färja från Hong Kong. När vi kommer till terminalen är dock biljetterna med kl 9 färjan slut. Men som tur är står det en annan försäljare och skriker att de har biljetter kvar med kl 9 färjan. Men nu får vi springa, för det är bråttom, vi har 5 minuter på oss. Alla vinkar och skriker hurry, hurry - that way. Det finns liksom inte utrymme för den återkommande frågan - BLEV DET HÄR RÄTT. Inte heller hinner jag med att svara. Som en vind far vi igenom både biljettkontroll och tull. Vips så har vi fått en stämpel att vi lämnat landet i passet och i nästa sekund sitter vi på färjan. Väl framme i Macau läser vi kartan fel. Men som tur är går vi åt rätt håll i alla fall. Det finns nämligen två hamnar fast vi trodde vi var på den andra hamnen.(tur att vi inte var på den andra hamnen för då hade vi gått helt fel) Men som det var nu så blev det rätt i alla fall.(Oj så snurrigt det blev)
Hälften av inkomsterna i Macaus statsbudget kommer från casino och spel verksamhet. Med andra ord Asiens svar på Las Vegas. De har även en egen valuta men det går bra att betala med HK dollar. Macau blev på 1500-talet en portugisisk besittning och senare en koloni. Men Macau är nu liksom Hong Kong återförenat med Kina.(Men Hong Kong var en Brittisk koloni) Förutsättningen för att det skulle få bli återförenat med Kina är att de bibehåller rådande ekonomi och system i 50 år till. Men både Hong Kong och Macau känns som 2 skilda länder ifrån Kina. Även Kineserna behöver ett pass för att få komma in i både Macau och Hong-Kong.

Macau är byggt i portugisisk stil vi går till "The ruins of St Paul`s"


Det enda som återstår av kyrkan är den här porten. Hela kyrkan brann ned på 1600-talet.

Vi promenerar runt på gator och torg och hinner med att upptäcka en hel del mysiga miljöer.


Torget...


Mera torg...


Underbart portugisisk kakel

Färjan tar oss tillbaks till Hong Kong trötta efter en hel dag av promenerande.
 
Antal besökare totalt Antal besökare online