28 oktober 2007

Kan inte låta bli att tänka på en stor högtid i USA Hallowen. Traditonen är att klä ut sig och gå trick or treat. Eftersom jag passade mindre barn fick jag följa med och knacka dörr. De flesta hus var pyntade med spindelväv, gravstenar, skellet allt man kan tänka sig. Den minsta pojken Daniel var 5 år och allergisk mot nötter. Varje gång han fick något med nötter lämnade han tillbaks det. Jag sa tillslut åt honom att ta godiset även om det innehöll nötter får då kunde jag äta upp det. Nästa gång han fick något med nötter sa han "Well I´m allergic to nuts. But my babysitter likes to have it instead". Ganska pinsamt tyckte jag då jag fick godiset istället...





Traditionen att fira Halloween kom till USA med irländska invandrare på 1840-talet. Enligt gammal irländsk tradition skulle också de döda denna natt återvända hem och behövde vägledas med ljus och eldar. Därav den utformning som i dag förknippas med ordet halloween.
Stockholmsresan igår blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Eftersom vi åkte en shoppingresa med jobbet så kom vi inte fram förrän kl 11. Vi bestämde oss för att hoppa över "The cook book café" snyft snyft. Jag fyllde på te förrådet och handlade Rooibos tiramisu och Rooibos chai sambon köpte svart te gräddkola. En glass hann vi med på Montis i gallerian och middagen intogs på en kina restaurang. Sedan var det dax för hemfärd. Värst av allt var nog ändå att sambon handlade kläder. Han som inte skulle ha något. Medans jag inte hittade ett enda klädesplagg. Ja ja vad säger man.

 
Antal besökare totalt Antal besökare online