30 mars 2008

Chokladmousse med Marianne

Chokladmousse med Marianne (6 port)
2 dl grädde
250 g kesella vanilj
1 dl Marianne-kulor
100 g mörk choklad
3 msk florsocker
1 msk kakao
2 äggulor
Vispa grädden och rör ner kesella. Krossa Marianne karamellerna. Smält chokladen. Blanda florsocker och kakao i en stor bunke, tillsätt äggulorna. Rör ner den smälta chokladen. Blanda i lite av gräddblandningen i chokladblandningen. Vänd ner resterande gräddblandning och Marianne-krosset. Ställ i kylen i minst 2 timmar eller över natten. Garnera med Mariannekross.
Lycka till!
Ve och fasa då var vi här igen söndagkväll. Snart åker jag i alla fall till USA. Det ska bli kul att träffa mina kompisar igen. Planen är att bila från Atlanta till Savannah och vidare till Charleston. Heta Södern med Borta med vinden känsla och stora plantager. Reser redan kvällen före till Arlanda och bor på hotell. Allt för att slippa en tidig morgon.
Helgens dessert chokladmousse med krossade Marianne karameller. Så god och det blev så pass mycket att vi har ätit av den sedan i fredags. Väldigt mäktig så man är nöjd efter en liten klick.


Gissa vad nu kommer brorsan snart för att söndagsfika. Receptet på moussen kommer senare.
 
Antal besökare totalt Antal besökare online