03 mars 2007

Nu har vi lagat Libanesisk mat hela kvällen. Ett par av rätterna blev nya favoriter.



Den här röran påminner om guacamole fast med aubergine. Den är kanon god.

Moutabbal batinzian
1 aubergine
4 msk tahina
1/2 tsk salt
1-2 msk citronsaft
3 vitlöksklyftor
1 nypa spiskummin
Garnering tomat bladpersilja, olivolja, citronklyftor
Stick hål i skalet på auberginen med en gaffel. Grilla i ugnen till skalet spricker och svartnar. Dra av skalet undet rinnande vatten. Hacka auberginen och blanda med övriga ingredienser med en stavmixer.

Den här salladen gjorde vi också.

Tabbouli på vårt vis
1 liter hackad bladpersilja
3 tomater
1/2 gul lök
1/2 tsk salt
2 tsk spiskummin
2 msk torkad mynta
1 tsk paprika pulver
2 msk citronsaft
1-2 msk olivolja
Hacka och blanda ihop bladpersilja, tomater, lök och övriga ingredienser

Inga kommentarer:

 
Antal besökare totalt Antal besökare online