03 augusti 2007

Förbjudna staden 2007-07-10

Efter en frukost bestående av ris, nudlar, majs, croissanter, juice och kaffe är jag redo att besegra Peking. Vi beger oss till den förbjudna staden.


Ingången till förbjudna staden med Maos porträtt i bakgrunden

Bara en sådan enkel sak som att köpa biljetter tar tid i Kina. Inträdet är 60 yuan och en audioguide 40 yuan. Först står vi i en lång kö för att köpa inträdesbiljetterna. Väl framme vår vi köpa inträdesbiljett och betala för audioguiden. Men för att få audioguiden får vi gå till en annan kö. När vi har fått audioguiden får vi ställa oss i ytterligare en kö för att få hörlurarna till guiden. Vilket otroligt jobbigt system fast det blir förstås många arbetstillfällen... Vi spenderar en hel dag inne på palatsets område fast vi hinner bara se hälften. En till dag här vore inte helt fel. Väl utanför murarna är vi så hungriga att det skriker i magen. Den här dagen har varit varm, tröttsam men fruktansvärt intressant. Den Förbjudna staden ska jag definitivt besöka en gång till så att jag hinner med att se allt och lite till.


Palatset byggdes 1406-1420 av ca 100 000 arbetare. Den sista kejsaren bodde här 1924


Namnet Förbjudna staden är just därför att ingen annan än de som arbetade här fick komma innanför dess portar. Hela staden omges av ca 9 meter höga murar.

Faktum är att alla delar inte går att besöka ännu för de håller fortfarande på att restaurera vissa delar som blev förstört under 2:a Världskriget. Hjälp då kanske man behöver 3 dagar på sig för att se allt!

Inga kommentarer:

 
Antal besökare totalt Antal besökare online