12 augusti 2007

2007-07-23 Hangzhou

Idag måste vi fixa flygbiljetter så att vi kan åka vidare mot nya äventyr. Vi köper flygbiljetter på China Airs huvudkontor till Guangzhou, mera känt som Canton. Sedan hoppar vi in i en taxi som ska ta oss till "The Laughing Budda". Taxichauffören är riktigt duktig på engelska och pratar en hel del. Men Sverige har han aldrig hört talas om fastän vi visar på kartan vart det ligger.
"The Laughing Budda" är den mest kända statyn. Men det finns flera stycken olika statyer uthuggna längs med klippkanten och inne i berget. Berget/klippan kallas för "The Peak Flying From Afar". Berget/Klippan som man har huggit i trodde man kom flygandes från Indien därav namnet The Peak Flying From Afar. Det är halt på klipporna och svårt att gå men det är läckert att klättra runt och titta på alla figurer.


En av många uthuggna religiösa motiv


The Laughing Budda

Sedan besöker vi Liyin Temple som ligger bredvid och där luktar det rökelser överallt. En taxi tar oss tillbaks till hotellet för att söka skydd undan det vanliga åskvädret. Men idag varar det inte så länge och snart är solen framme igen. Men nu måste vi försöka ta ut pengar och hitta en ATM. Men det är inte det lättaste. Det finns två ställen som vi kan ta ut pengar på och det är långt att gå. Den ena maskinen är ur funktion. (vår vanliga otur) Så det är bara att knata på till nästa maskin som förhoppningsvis fungerar. Annars så kan vi inte äta något mer idag för pengarna är mer eller mindre slut. Maskin nummer 2 fungerar men det står bara på kinesiska och den lyckas svälja mitt kort. Hjälp hur ska jag få ut det panik, panik. Trycker på alla knappar och tillslut kommer det ut puh andas ut... Nästa försök går bättre och nu står det på engelska och vi lyckas få ut pengar. På återseende

Inga kommentarer:

 
Antal besökare totalt Antal besökare online