12 oktober 2007

KIWISMULPAJ MED DAIMCRUNCH (10 bitar)
Smulor
3 dl vetemjöl
1 dl socker
150 g smör, kallt
1 dubbeldaim
1/2 dl havregryn
Fyllning
5 kiwifrukter
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 msk potatismjöl

Värm ugnen till 200 grader. Blanda vetemjöl, socker och smör till en grynig massa. Lägg hälften av smulorna i en pajform som mäter ca 24 cm i diameter, platta till smulorna något och grädda i 6-7 minuter. Ta ut formen och sänk till 175 grader.
Skala kiwin och skär i klyftor. Hacka daimen grovt och blanda med havregryn och resten av smulorna. Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en bunke, vänd runt kiwin i blandningen och lägg dem i pajskalet. Strö över daim och havresmulorna och grädda i 20-25 minuter på nedersta falsen.


mmm....

Pajen blev riktigt bra. Daimen gjorde den härligt knäckig. Receptet är hämtat ur boken "Smulpajer till kaffe och dessert" av Elisabeth Johansson.



Tippen blev alldeles salig och hoppade upp på soffbordet för att slicka i sig rester av smulpajen. Men då sa jag snällt men bestämt nej. Tror ni han lyssnade nä vadå det fanns ju paj på bordet.

Inga kommentarer:

 
Antal besökare totalt Antal besökare online