04 augusti 2007

Xian 2007-07-14

Flyget tar oss till Xian. En minibuss tar oss in till centrum men där börjas det. Alla taxichaufförer vägrar köra oss till hotellet så vi får gå.(det ligger för nära inom en radie på 3 km, för lite pengar flagfall på en taxi är 10 yuan) Men det är svårt att hitta för vi har adressen på engelska fast alla skyltar har kinesiska namn. Vi får fråga oss fram men det är inte så många som kan engelska. Efter ett par timmar och en hjälpsam uteliggare kommer vi fram. Fast jag är helt genomdränkt i svett och ryggen värker efter den tunga ryggsäcken (6 kg packning, låter inte så tungt men efter ett par timmar i 40 graders värme...)
Vi hinner bara få vårt nya rum, när det börjas knackas på dörren och in kommer städerskan med toarullar och en kudde. Sedan dröjer det inte länge förrän telefonen ringer och rösten i andra änden säger att vi har betalat 100 yuan för mycket. Ingen brådska säger jag. Men det är det visst så 5 minuter senare knackar det på dörren och in kommer väskbäraren med våra 100 yuan. Sedan fortsätter dagen på samma tema. När vi ska besöka Bell and Drum Tower så får vi betala för 4 biljetter istället för 2. Men vi får pengarna tillbaks vid entrén eftersom de i kassan har gjort fel.


Byggnaden i bakgrunden med en stor klockan som talade om tiden för invånarna under Ming Dynastin

Sedan promenerar vi i de muslimska kvarteren och tittar på kommersen. Lite torkad frukt och en och annan present slinker också ned. Imorgon är det dax för nästa underverk terrakotta armén. Godnatt
Ps glömde att borsta tänderna i flaskvattnet tog ur kranen. Så nu är magen konstig igen. Ds

Inga kommentarer:

 
Antal besökare totalt Antal besökare online